Reviews

Ik heb een aantal cliënten gevraagd iets te schrijven over hun ervaring in mijn praktijk, EFT en het contact met mij.  

Jasper (42 jaar)

Marloes creëert door haar 'zijn' een verrassende mix van ontspanning èn energie. De sessies zijn emotioneel èn nuchter, diepgaand èn praktisch, serieus èn vrolijk. Daardoor keek ik elke keer uit naar haar toe te gaan, ondanks de droevige en traumatische redenen van mijn bezoek. Ze kan geweldig goed luisteren en in de EFT sessies precies in korte zinnen tot de kern komen. Hierdoor worden die supereffectief en voel je je extreem gezien en gehoord.
Ze kan zeer goed snel schakelen tussen wat nodig is en heeft naast EFT ook expertise op andere gebieden.
Zo hebben we een korte, simpele maar intensieve familieopstelling gedaan die bij mij precies de vinger op de zere plek legde.
Daarnaast zijn we ook met Human Design aan de slag gegaan. Dat voelde voor mij als thuiskomen, doordat ik nu heel scherp woorden kon geven aan wie ik ben en wat me drijft en wat voor mij de beste aanpak is om het leven ten volle te leven. Inmiddels mijn veronderstelde droombaan na 15 jaar vaarwel gezegd en op weg naar mijn nieuwe droombaan.
Ik heb een behoorlijk bewogen leven achter de rug en verschillende therapeuten (psycholoog, filosoof, humanist, haptonoom etc) hebben me daarbij van - matig tot zeer goed - ondersteund. Marloes is daarbij buitencategorie. Dank voor alles!

Karen (40 jaar)

Bij Marloes voelde ik mij direct op mijn gemak. Nuchter, eerlijk, warm en heel professioneel. Dit gaf mij gelijk vertrouwen. Wat ik heel bijzonder vond was hoe goed Marloes mijn verhaal wist samen te vatten in de korte zinnen. Ze wist zeer goed de vinger op de gevoelige plek te leggen. Dit leverde al gelijk nieuwe inzichten op. Situaties uit het verleden waarvan ik nog niet eerder voelde hoe deze mij hadden geraakt. Deze (uitgebreide) sessie vond plaats in het bos, wat het geheel zeer impactvol maakte. De inzichten werken door, ik oefen het kloppen en naast wat het mij nu al heeft opgeleverd, kijk ik uit naar wat het nog meer gaat brengen.

Joost (30 jaar)

Marloes weet op de een of andere manier altijd precies de plek te vinden die op dat moment aandacht nodig heeft. Voordat je het doorhebt zit je emoties een nieuwe lading en plek te geven (door middel van het kloppen), emoties en beelden waarvan je naderhand pas kan inzien hoe lang en hard ze eigenlijk al om aandacht aan het smeken waren. Daarbij heeft ze een holistische benadering: waar nodig wordt er naadloos systeemtherapie bij inbegrepen.
EFT is een effectieve manier om bij je gevoel te leren durven komen en daardoor steviger in je schoenen te komen staan en Marloes (EFT klopt) biedt de kunde, inzicht en veiligheid die hiervoor nodig is. 

Manon (29 jaar)

De sessies met Marloes voelen voor mij als opruimen waardoor je weer met jezelf in contact komt. Het opruimen van emoties en overtuigingen waardoor je weer met een open en frisse blik naar bepaalde zaken kijkt zodat je verder komt, ik vind het 't grootste cadeau dat je jezelf kunt geven. Het is bijzonder te zien dat het resultaat in de praktijk zich zo snel uit. Daarnaast is Marloes iemand bij wie je jezelf meteen op je gemak voelt en die je 100 procent vertrouwd.

Eva (40 jaar)

Marloes en haar behandeling zijn voor mij een life safer. Zij was de enige die mij uit het diepe, donkere gat van een burn-out en PTSS wist te halen. Zij zorgde ervoor dat mijn trauma's behapbaar werden en dat ik weer in beweging kwam. Vandaag mocht ik met Marloes en haar bus de natuur in. De combinatie van Marloes, haar behandeling en een stralend blauwe lucht met fluitende vogeltjes op de achtergrond maken het tot een ultieme zen-ervaring. Marloes haar liefdevolle, warme benadering maken dat ik me veilig voel om mijn diepste en moeilijkste gevoelens met haar te delen. Ze weet haarfijn de vinger op de zere plek te leggen en de chaos in mijn hoofd tot rust te brengen. Ik voel me weer kilo's lichter. Dit gun ik iedereen!

Margot (44 jaar)

Marloes en EFT heeft me in een relatief korte tijd geholpen problemen uit het verleden en heden op te ruimen. Trauma's uit het verleden die aan de oppervlakte kwamen door problemen uit het heden waardoor ik mijn levenslust en energie kwijt was. EFT is een bijzonder effectieve manier om je hoofd op te ruimen en opgeruimd te houden. Eerder heb ik EMDR ondergaan, maar moet zeggen dat EFT een stuk beter bij me past. Vond het in ieder geval minder eng. Marloes bewees mij keer op keer dat, hoe bang ik ook was, het allemaal goed zou komen en dat die angst mocht bestaan omdat ik daar natuurlijk niet voor niets in haar stoel zat. Het is bijzonder om te zien, voelen en merken hoe Marloes met jou die ontzettende diepte induikt en je daar keer op keer de zwembandjes aanreikt om weer naar de oppervlakte te zwemmen. Ik heb mijn veerkracht en levenslust weer terug en af en toe als het even rommelig is in m'n hoofd, dan kan ik de ergste stress bij mezelf wegkloppen. Marloes, dank je wel voor je liefdevolle behandelingen en hulp! 

Brigitte (42 jaar) na eerste sessie;

Ik vond het heel fijn je te leren kennen en voelde meteen een connectie met jou. Een cadeau! Wat me opviel was dat we elkaar niet als patiënt en therapeut hebben ontmoet maar heel "gelijkwaardig". Dat voelde fijn en droeg volgens mij eraan bij dat ik zo kon ontspannen.
Ik verbaasde me hoe snel ik tijdens de visualisatie kon loslaten en me helemaal overgeven. Achteraf voelde ik me helemaal leeg (op een goede manier) en "peaceful". Ik heb het gevoel dat er meer rust en vertrouwen is. De oude teksten zijn nog niet helemaal weg (natuurlijk) maar er is iets verschoven. De goede kant op. Ik zou heel graag een vervolgafspraak willen inplannen. Hartelijke groet en heel veel dank voor deze bijzondere ervaring.

Marieke (42 jaar)

De sessies met Marloes hebben echt ruimte en rust in mijn hoofd gecreëerd. Een fantastische investering in mezelf. En een prettige bijkomstigheid is dat je snel het effect merkt!

Tom (32 jaar)

Marloes heeft me door een periode van sterke (hechtings) angstklachten en bijkomende depressie geholpen. Door haar persoonlijke, doortastende en 'down to earth' toepassing van EFT heb ik ervaringen uit mijn jeugd kunnen verwerken. Ik sta beter in contact met mijn gevoel en ben veel gelukkiger. 

Marjon (63 jaar) na eerste sessie;

Ik vond onze afspraak laatst heel bijzonder. Gelukkig had ik meteen bij binnenkomst een goed gevoel bij jou, volgens mij essentieel voor dit soort therapie.
Ik was verbaasd hoe snel we al bij de kern zaten en ik vond het bijna niet te geloven hoeveel er in dat uurtje gebeurde. Zoals ik je al zei voelde het heel veilig en vertrouwd. Het is voor mij heel duidelijk dat er echt iets gebeurd is!

Suze (21 jaar)

Ik ben bij Marloes terecht gekomen omdat ik erg last had van paniekaanvallen, wat meerdere oorzaken had. Door met Marloes terug te gaan naar bepaalde gebeurtenissen waar dit gebeurde of waar ik erg gestresst op reageerde, wist zij mijn angst los te koppelen van mijn herinneringen. Hierdoor werd ik niet constant herinnerd aan mijn oude paniekaanvallen in het dagelijks leven en verdween de angst ervoor, wat op dat moment het grootste probleem was. Verder is Marloes een erg fijn persoon om je problemen aan kwijt te kunnen. Ik voelde me altijd erg op mijn gemak, je wordt serieus genomen, maar tegelijkertijd is er plek voor wat humor tussendoor!

Izabela (35 jaar)

In mijn zoektocht naar liefde ben ik op mijn pad Marloes tegen gekomen en wat ben ik hier dankbaar voor. Zij was de gids die mij door de pijnlijke en donkere plekken heeft geleid die ik zelf niet kon komen. Ze heeft me geholpen met het vinden van rust en licht. Mede dankzij haar heb mijn eigenliefde kunnen vinden. Dankjewel Marloes 

Stefan (42 jaar)

"Ik heb enorm veel baat gehad bij de EFT sessies met Marloes. Ik heb zoveel meer ruimte in mijn hoofd en energie gekregen. 
EFT is erg effectief om de negatieve lading weg te nemen van nare ervaringen in het leven. In een veilige en relaxte omgeving weet Marloes snel tot de kern te komen en resultaat te boeken."

Naomi (23 jaar)

Het gaat goed met me, de sessies met jou hebben me enorm geholpen. Ik merk dat ik me luchtiger voel en minder beheerst word door de emoties die gelinkt waren aan de herinneringen waar we het over hebben gehad. Het verschil is zo groot, je hebt me enorm geholpen, dank je wel. Ook het protocol dat je gestuurd hebt is heel behulpzaam, het is een hele fijne methode om toe te passen wanneer iets me niet lekker zit. Na de sessies met jou handel en communiceer ik minder uit die gevoelens van trauma wat ik niet eens doorhad hoezeer ik dat nog deed, omdat ik er nog zo in zat. Ik ben heel dankbaar voor je hulp.

Patrice (71 jaar)

Marloes, ik ben heel blij dat ik voor EFT bij jou terecht ben gekomen. Ik vind je kundig, wijs en aanwezig. Echt een mens van het hart. Door hoe jij met mij gewerkt hebt, heb ik verbanden kunnen leggen waar ik anders denk ik niet opgekomen zou zijn. Het voelt nu rustig in mijn lijf. Ik ben zelf psychosociaal therapeut en ik ga zeker cliënten van mij, als ik merk dat het nodig is, naar jou toe sturen. Dank je wel voor jouw hulp.

Laura (30 jaar)

Bij Marloes voel je gelijk dat ze echt aanwezig is en dat ze oprecht geïnteresseerd is om jou te helpen. Ze is authentiek in hoe ze werkt en wie ze is. Daardoor vertrouwde ik haar al sinds de eerste ontmoeting (en dat zeg ik over niemand). Wat ben ik blij dat ik bij haar in de stoel ben beland! EFT was ik al een paar jaar geleden tegengekomen in een filmpje over een ex-militaire met PTSD. Als het bij hem werkte dan zou het misschien ook wel voor mij werken. Ik heb geen oorlog meegemaakt maar kwam niet bij mijn emoties omdat ik alles altijd weg kon redeneren. Ik was een soort van wandelend hoofd. Aan de oppervlakte ging alles wel goed maar intern had ik het idee dat ik aan het overleven was. En toen kwam mijn burnout.Marloes heeft mij enorm geholpen door haar fijne zelf te zijn en dat te combineren met het geweldige EFT. Hierdoor heb ik mij eindelijk veilig genoeg gevoeld om echt te durven kijken naar mijn emoties en verleden. Er is nog werk aan de winkel maar ik voel me eindelijk thuis in mijn eigen lichaam en ervaar een innerlijke rust en kracht die ik nooit heb gekend. De mensen om me heen valt het ook op en ik hoor nu dat ik een twinkeling in mijn ogen heb die er eerder niet was en vragen of ik verliefd ben. Haha!

Winfried (62 jaar)

Ik vind Marloes een fijne persoonlijkheid en een fantastische EFT-therapeut. Ze klopt en benoemt de emoties met de juiste woorden waardoor heftige emoties op vrij eenvoudige wijze losgelaten kunnen worden.Emoties die eenmaal zijn losgelaten, komen niet meer terug. Waardoor er ook veel meer ruimte en rust komt van binnen. EFT is echt een aanrader omdat het in de meeste gevallen al vanaf de 1e keer wonderlijke resultaten oplevert.

David (30 jaar)

Sinds een lange tijd ben ik bezig om te herstellen van mijn complexe PTSS situatie. Via mijn psycholoog ben ik doorverwezen naar Marloes om EFT te proberen. Ik had nog nooit gehoord van EFT, en ik was verrast hoe mij dit verder hielp op mijn pad van herstel. Met een vrij eenvoudige techniek van kloppen en zinnen te herhalen was het mogelijk om mezelf rustiger te krijgen. Daarbij is het gelukt om mijn emoties en herinneringen van elkaar te scheiden.
Marloes is een heel fijn persoon om moeilijke en persoonlijke onderwerpen te bespreken, je voelt je heel snel bij haar op je gemak. Ik vind het vaak moeilijk om deze onderwerpen met mensen te bespreken, maar bij Marloes krijg je snel het vertrouwen om dit te delen. Ook is ze erg bekwaam in het vinden en meedenken met oplossingen voor je mentale uitdagingen.
Echt een topper!

Richard (42 jaar)

Nadat ik, zowel zakelijk als privé, een erg zwaar jaar achter de rug had, kwam Marloes op mijn pad. Bij de eerste EFT behandeling kwam er ontzettend veel opgekropte emotie los die anders was blijven zitten. De techniek, die bestaat uit kloppen en spiegelen in combinatie met geruststellende en doeltreffende woorden, heeft mij enorm geholpen. Al bij de eerste behandeling kwam ik als een ander mens naar buiten. Wat een bevrijding! Inmiddels ben ik meerdere keren geweest en zit mijn leven dankzij Marloes weer in een enorme positieve flow. Ik ben van nature een positief persoon maar de gebeurtenissen in 2019 hebben mij tot in het diepst van mijn ziel geraakt. Zonder Marloes had ik waarschijnlijk nog steeds veel negatieve emotie meegezeuld. Daar is het leven te mooi en te kort voor. Zowel zakelijk als privé gaat het gelukkig weer erg goed met mij. 

Nathalie (35 jaar)

De EFT therapie met Marloes, was heel effectief. Marloes weet goed de balans te vinden om tijdens het kloppen (EFT) te spiegelen, empathisch te zijn of door te pakken wanneer je door spanning of trauma heen moet. Ze voelt je goed aan en kan hierdoor goed inschatten wat je aan kan. Daarnaast leert ze jou om zelf de techniek toe te passen, zodat je tijdens en na het afronden van de therapie alle middelen hebt om jezelf te helpen.

Saskia (41 jaar)

Toen ik bij Marloes en Darja terecht kwam, was ik door burn-out en PTSS gerelateerde klachten tot bijna niets meer in staat. Met Marloes ben ik met EFT begonnen om mijn traumatische ervaringen stuk voor stuk te herbeleven. Door het kloppen nam de heftigheid van de emoties die er aan vast zaten af, totdat deze verdwenen. Door de EFT werden mijn klachten al snel minder. Darja kwam tijdens onze gesprekken heel snel uit bij de kern van mijn probleem. Ze legt heel helder uit maar geeft ook de ruimte om zelf na te denken en tot inzichten te komen. De combinatie van EFT met Marloes en gesprekken met Darja heeft mij heel goed geholpen. Ze zijn beide erg goed in hun vakgebied en daarnaast ook hele fijne, lieve, begripvolle mensen. Marloes en Darja, ik ben jullie heel dankbaar.

Nikkie (29 jaar) 

Ik kwam bij Marloes met burnout klachten, die zich o.a. uitten in angst, grote twijfels, verdriet en paniekaanvallen. Door EFT heb ik veel onverwerkte emoties een plek kunnen geven en durf ik beter naar mijn lijf te luisteren omdat het écht de juiste signalen geeft. De grootste opbrengst is nog het vertrouwen in mezelf dat ik heb teruggekregen. Het is een cadeautje voor jezelf!

Lisa (31 jaar)

Een aantal maanden geleden heb ik kennisgemaakt met Marloes vlak nadat ik voor mezelf besloten had dat ik niet langer op een gezonde manier mijn dagen doorkwam. Ik heb nogal wat meegemaakt in mijn leven en ik kwam geen dag meer door zonder tranen, doordat ik in mijn hoofd constant werd geconfronteerd met alles wat mij is overkomen. Marloes heeft me toen geadviseerd te starten met EFT met als doel de emotie van de heftige gebeurtenissen in mijn leven af te halen en zo op een 'normale/gezonde' manier te kunnen leven met hetgeen allemaal gebeurd is. Samen met Marloes ben ik 'teruggegaan' naar verschillende trauma's waarbij zij door middel van EFT de lading van deze gebeurtenissen af wist te halen. De sessies waren emotioneel heftig, maar ontzettend effectief. Ik had direct resultaat en had na een aantal sessies vrijwel geen klachten meer. Buiten het feit dat EFT zeer effectief bleek te zijn, vond ik het contact met Marloes ook super fijn. Ze stelde me vanaf het begin helemaal op mijn gemak. Ik heb geen seconde het gevoel gehad dat mijn uitdagingen vreemd waren en we hebben naast het bespreken van mijn heftige verleden ook echt wel met elkaar kunnen lachen. Mocht ik in de toekomst nog eens tegen een uitdaging aanlopen die ik zelf niet verwerkt krijg, dan klop ik zeker opnieuw aan bij Marloes!

Anouk (28 jaar)

Ik had nog nooit van EFT gehoord, totdat ik met Marloes in contact kwam. Vanaf het begin had ik al een heel fijn gevoel bij Marloes, ze is warm, stelde me heel erg op mijn gemak wat ervoor zorgde dat ik alles kon delen en daarnaast is ze ook lekker nuchter. EFT heeft ervoor gezorgd dat ik ben gaan inzien dat ik vanuit mijn lastige jeugd angst had ontwikkeld dat ik in mijn hedendaagse leven nog meedroeg. Na mijn sessies bij Marloes heb ik deze angst en onverwerkte emoties achter me kunnen laten, mijn lei voelt letterlijk weer schoon en mijn leven voelt rustiger. Bijzonder dat EFT zo een sterk effect heeft, zonder dat je moeilijke gesprekken hoeft te voeren. Ik kan EFT bij Marloes absoluut aanraden, het heeft mij heel erg geholpen!

Ruby (25 jaar)

Ik had nog nooit van EFT gehoord totdat ik een artikeltje van Marloes voorbij zag komen. Ik heb haar gevraagd of zij mij kan helpen met mijn emetofobie (angst voor overgeven) , ja zei ze en ik kon gelijk langskomen. Bizar maar waar na 5 sessies was mijn angst bijna helemaal weg! Ik vond het super fijn om op deze manier aan mijn angst te werken.

Pieter (42 jaar)

Ik zocht contact met de praktijk Los en kwam in contact met Marloes. Na een fijn en warm gesprek met Marloes zijn we begonnen met de behandelingen EFT.
Langzaam laagje voor laagje begeleide Marloes mij op een voor mij heel veilige manier naar mijn jeugd ervaringen en angsten van die tijd. Ik kon opeens mijn angsten en trauma als het ware aanraken en voelen. Na een aantal sessies kon ik er met Marloes beter over praten, de EFT was voor mij al zeer snel effectief. De ervaring met EFT maar vooral de liefdevolle en betrokken begeleiding van Marloes heeft mij toch wel onopvallend enorm geholpen, het inzicht en de vrijheid die Marloes mij gegeven heeft is heel fijn.

Hannah (31 jaar)

Ik werk zelf in de GGZ en was daarom in eerste instantie sceptisch over EFT. Na de eerste kennismaking met Marloes was ik heel enthousiast en kreeg ik na lange tijd weer vertrouwen in mijn eigen proces en de tijd die het nodig heeft. Marloes heeft mij met haar optimistische, energieke en nuchtere houding in beweging gebracht en vooral weer leren durven geloven in mijzelf en mijn toekomstplannen. EFT heeft veel emoties bij me losgemaakt die al lang vastzaten in mijn onderbewustzijn en lijf. Ik vind het moeilijk om boosheid op een gezonde manier te uiten en dat heb ik door EFT geleerd op te roepen en tegelijk deze beklemmende emotie te bevrijden. Ik voel me letterlijk lichter na een EFT sessie bij Marloes en kan het iedereen aanraden.

Frederique (52 jaar)

Een feestje, zo noemt Marloes Kremer ons uur samen regelmatig. Ik denk daar anders over. Het tekent wel precies hoe zij erin zit met haar positieve energie en optimisme over de verandering die jij zoekt en waaraan je samen met haar werkt. Zij maakt dat je wilt voelen wat er is, waarom je bij haar bent, al is je pijn en verzet nog zo groot. EFT is haar methode om positieve verandering in je leven te brengen. Door te kloppen op een aantal specifieke punten op je lichaam en hoofd, terwijl je focust op de negatieve emotie, begint de energie weer vrij te stromen. Zo verdwijnen vervelende en ongewenste gevoelens. Met praten was ik wel klaar en met kloppen verleg je echt je focus naar spanning in je hoofd en lijf en komt daardoor makkelijker in een rustiger standje. Wel regelmatig blijven kloppen, zelfs midden in de nacht. Toch: eerlijk is eerlijk, zelf thuis kloppen vind ik een ding. Ik wil instant result en dat kan niet. Als Marloes bij mij klopt tijdens onze uren samen, voel ik me ontspannen. Zij zegt: zelf stug blijven kloppen, dan lukt het thuis ook je rustiger te voelen! Dus nu heb ik overal briefjes met het klopschema liggen en doe mijn best. Als ik me goed concentreer, ontspan ik inderdaad als ik zelf klop. Ik zou bijna gaan denken dat het voor mij ook nog ooit een feestje zou kunnen zijn.

Sanne (30 jaar)

Voor mij was de eft behandeling een openbaring. Eindelijk lukte het voorbij mijn ratio te gaan en bij mijn gevoel te komen en zo pijn uit het verleden te erkennen en eruit te laten. Ik voel me van binnen uit getransformeerd. Ik ga rustiger, bewuster en met meer liefde door het leven.