Over mij

Ik heb mijn praktijk EFTklopt genoemd want ja, EFT klopt voor mij. Je klopt niet alleen op punten op je lichaam en gezicht terwijl je terug gaat met je gedachten en vooral gevoel naar vervelende/traumatische momenten in je leven, maar EFT klopt voor mij omdat er zoveel mooie methoden en technieken in samenkomen.

Het dicht bij iemand mogen/kunnen zijn wanneer hij of zij traumatische gebeurtenissen herbeleeft is zo waardevol. De aanraking door het bekloppen van de punten zorgt er mede voor dat iemand zich veilig voelt. Maar ook stemgebruik en de woorden die je zegt zijn ontzettend belangrijk om steeds meer te kunnen ontspannen. En de kloptechniek zelf natuurlijk, de punten goed raken, reframes geven, affirmaties en weten wanneer je door moet kloppen of kan stoppen.

Alles bij elkaar maakt het voor mij elke dag weer een feest om mensen door de moeilijkste herinneringen van hun leven te begeleiden. Net zolang tot het enkel een herinnering is zonder daarbij nog iets te voelen van de pijn, boosheid, irritatie en verdriet.

Inmiddels heb ik al honderden mensen mogen begeleiden en daaruit blijkt dat uiteindelijk elk probleem op hetzelfde neer komt en dat is ik ben niet goed genoeg of iets in dezelfde strekking. Dit kan zich uitten in bijvoorbeeld vastlopen in relaties met anderen omdat er altijd vanuit een zelfde patroon gereageerd wordt op situaties. Het lukt niet daar beweging in te krijgen. Of dit uit zich in angsten op allerlei gebieden. Wat je ziet is dat de angsten met situaties (dit kunnen kleine of grote trauma's zijn) uit het verleden te maken hebben en ook die gaan terug naar het gevoel ik ben niet goed genoeg, ik ben het niet waard, ik hoor er niet bij of iets in die trant. Door deze situaties te ontladen en het gevoel te doven en daarmee ook de overtuiging ik ben niet goed genoeg, ontstaan er ruimte om andere keuzes te maken in het hier en nu.

Als ik mezelf mag omschrijven zou ik zeggen dat ik makkelijk contact maak, oplossingsgericht ben, daadkrachtig, open, nuchter en dat ik een gezond verstand heb. Ik ben ook invoelend, sensitief, sfeergevoelig en ik vind weinig raar. En ik hou er echt enorm van om te rommelen met spullen en plekken mooier te maken. Ik heb een fijne man aan mijn zijde en ben moeder van drie heerlijke jongens. Maar ik denk dat in de reviews, die me telkens weer ontroeren als ik ze ontvang, een beter beeld ontstaat van hoe anderen mij en de therapie die ik geef ervaren.

Ik denk graag met je mee om te kijken of ik met EFT/Human Design/Familieopstellingen (of de combinatie) iets voor je kan betekenen. Bel of mail me gerust. Of kom langs voor een intake gesprek waarin ik je laat ervaren hoe EFT werkt en wat het voor je kan doen.

Irene: "Marloes heb ik leren kennen als een zeer fijne, liefdevolle therapeut. Een therapeut die je gelijk een veilig gevoel geeft. Ik heb twee sessies EFT gehad en het effect was groots. Direct merkte mensen het in mijn omgeving op. Het is ongelooflijk hoe snel een effect behaald kan worden. Ik ben blij en dankbaar dat Marloes op mijn pad gekomen is."