Human Design

Wat is dat nou Human Design? Je hoort er de laatste tijd zoveel over het lijkt wel overal op te poppen. Wat mij betreft ook precies de bedoeling want hoe fijn als we allemaal zouden weten hoe onze energie werkt en al helemaal van onze kinderen.

Ik zal Human Design wat meer uitleggen. We zijn allemaal een combinatie van nature en nurture. Je DNA is uniek en je energie is net zo uniek. Je energie bestaat voor een deel wat jij van nature brengt en een deel van wat jij van anderen mag ontvangen. Dat is wat Human Design laat zien. Het is niet alleen een analyse van hoe je energie werkt maar ook een gebruiksaanwijzing. Precies waarom ik deze geboorteposter ook zo waardevol vind. Je krijgt praktisch tools mee en daarmee onderscheid Human Design zich ook van andere persoonlijkheidssystemen. Het zijn geen ellelange vragenlijsten die je over jezelf invult maar is puur objectief op basis van je geboortegegevens, van hoe jouw energie in potentie werkt.

Human Design noemt zichzelf de wetenschap van de differentiatie. Het bestudeert waarom wij allemaal uniek zijn. Het is echt een tool om mee te experimenteren. Het geeft je kennis en vervolgens kan je er zelf mee gaan experimenteren of het voor jou werkt. Human Design brengt twee stromingen bij elkaar; de natuurkundige stroming van kwantum fysica dat alles energie is en aan de andere kant esoterische wijsheden zoals de kabbala, i-ching, astrologie en chakra's.

Ik dacht zelf direct lekker zweverig allemaal maar ergens werd ik toch geprikkeld omdat mijn eigen Human Design chart al zoveel duidelijk maakte. En toen die van mijn man en kinderen en huh hoe kon dat nou het klopte met wat ik zag in de chart en wat ik zag aan wat ze in het dagelijks leven lieten zien. Zo ging ik me steeds meer verdiepen en dat is precies hoe het werkt bij mijn eigen energie type, die van een generator, eenmaal aan zijn ze niet meer te stoppen. Inmiddels een hele tijd verder en wat heb ik al veel mogen leren! Het (te) gekke van dit systeem is dat ik ook nog elke dag bij leer want wat zijn er veel lagen. 

Human Design Opstellingen

En dan de combinatie met familie opstellingen. Op een hele grote mat maken we jouw Human Design chart zichtbaar en ga je jouw unieke design doorvoelen. Tijdens jouw Human Design opstellen kan je onderzoeken wat het betekent als bepaalde centers open of dicht zijn? Waar voel je je conditionering? Mag je je eigen potentie gaan leven die jouw chart je laat zien of word je hierdoor belemmert door systemische invloeden? Zo komen er inzichten die je in je lichaam kan voelen. Jouw lichaam weet het! In een opstelling is het onderbewuste aan het woord. Je kan jouw chart gaan doorvoelen. Hoe voelt jouw energiestroom? Een opstelling van jouw design werkt heel erg goed om de informatie die je krijgt ook echt te voelen en daarmee te integreren. Het geeft echt weer hele andere inzichten dan alleen de kennis over human design brengt.

Ik organiseer Human Design opstellingsdagen (4x per maand in Nigtevecht) (zie linktr.ee op instagram @eftklopt voor de data of mail me), ook ben ik in te huren en kom ik met mijn Human Design mat naar je toe, daarnaast geef ik ook een twee daagse training samen met Mirjam Halkes en Cecile Kremer (basis en verdiepingstrainingen 3x per jaar in Amersfoort), een retraite op Ibiza (1x per jaar) en events in samenwerking met School of Human Design (aantal keer per jaar verschillende locaties). Mocht je hier meer informatie over willen mail mij dan even op info@eftklopt.nl